torsdag 7. april 2016

Hermetisering glass

Vask glass og lokk og skyll i kokende vann. Pass på at vannet har fordampet. Lars Barmen viser hvordan han steriliserer glass og gummiringer. Slik hermetiserer du epler og pærer.


Glass og lokk må ha hele kanter.

Legg epler og pærer på glass ! Både epler, pærer, plommer, moreller og kirsebær er godt egnet til hermetisering. Fyll marmeladen på rene varme glass - skru på tett lokk. Både frukt og bær kan hermetiseres.


Men fordi bær er lett å fryse, hermetiserer vi vanligvis bare frukt. En av tingene vi laget med alle plommene var hermetiserte plommer på glass. Det er veldig lett, ser utrolig godt ut og ser veldig fint ut å hå på hylla også.

Sett ovnen på 1grader,. Sterilisering av glass kan i hovedsak gjøres på to måter:. Renslighet er en forutsetning for et godt resultat ved sylting, safting og hermetisering.


Som fyller fryseboksen med bær og frukt? Et glass med hermetiske plommer kan også være en fin gave. Hermetiske plommer er ideelt til vinterdesserter.


Julegåva til den som har absolutt alt, inkludert næringsvett, bør i år vere eit solid glas med hermetiserte plommer. Aller helst lagd av deg sjølv. Litt for mye bær i skog og hage og litt for liten fryser?


Sommerens søteste egner seg heldigvis perfekt for å putte på glass , og gjør du det riktig. Det enklaste er å bruke snarhermetisering. Ein kan bruke denne metoden til alle typar frukt og bær. Siden glass er gjennomsiktig bør ferdig hermetikk oppbevares mørkt og kjølig.


Søte ananasbiter på glass. Ananas er en god kilde til A- og C-vitamin. Dersom man har mange glass , så kan man sette de i ovnen på 1grader i min.

I forrige uke prøvde jeg meg på hermetisering , som jeg har snakket om tidligere og gledet meg veldig til å prøve. Som dere ser - litt lite olje i mine glass. Nettbutikk for kjøp av Emballasje Flasker og glass.


Kvalitetsvarer til lav pris. Vask flasker og glass og skyll godt vekk såpen så det ikke er noen såperester igjen. Egnede glass kan være spesielle sylteglass med gummistrikk, eller glass du samler. Norgesglass med skrulokk som rommer liter.


Først og fremst - du kan legge epler på glass. Da kan du plukke epler ut av glassene midtvinters og kose deg gløgg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg